אחרי חצי שנה של טיול קרוואנים משפחתי בארצות הברית החלטנו לשתף קצת מהידע שצברנו לאורך הדרך, איזה ביטוחים עשינו, איזה מנויים מוזילים לנו את המסע, באיזה אפליקציות אנחנו משתמשים, איזה ציוד אנחנו מעדיפים ועוד כל מיני טיפים נוספים שעוזרים לנו לאורך הדרך וחשבנו שיכלו לסייע גם לכם לקראת או תוך כדי המסע שלכם.
כמובן שכל המידע המצויין כאן הוא מניסיון אישי שלנו, איננו מתיימרים להיות אנשי מקצוע ואף אחד לא ביקש מאיתנו לפרסם מוצר כזה או אחר.
![טיול קרוואנים משפחתי בארצות הברית- ביטוחים, מנויים, ציוד, אפליקציות וטיפים נוספים- כל מה שצריך לדעת בטיול קרוואנים בארצות הברית](https://static.wixstatic.com/media/e58d1a_6cc7dbf04f4049ce8b4e0681d76a8a6a~mv2.jpeg/v1/fill/w_980,h_736,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/e58d1a_6cc7dbf04f4049ce8b4e0681d76a8a6a~mv2.jpeg)
קצת על ביטוחים:
פוגרסיב (לינק כאן)– בחלק הראשון על איך קונים קרוואן כתבנו קצת על ביטוחי החובה שצריך לעשות לרכב הגורר ולקרוואן הנגרר (או ל-RV אם בחרתם באופציה הזו). אנחנו מצאנו את פוגרסיב כהכי נוחה וקלה לאנשים כמונו שאין להם אזרחות אמריקאית או רישיון אמריקאי.
די נוח לקבל באתר שלהם הצעה והשירות הטלפוני שלהם הוא גם נוח מאוד. אנחנו עשינו את הביטוח 100/300/100 שזה מה שהבחינה שעשינו מצאה כהכי נכון אבל אפשר לעשות כבמובן ביטוח עם כיסוי קטן יותר. החלק הזה בביטוח נוגע בכיסוי שלכם במקרה של תאונה כלפי משהו אחר (רכב, אדם, רכוש) ולכן כדאי שיהיה מספיק מקיף ורחב.
פוגרסיב מאפשרים להוסיף סעיף בביטוח הקרוואן של full timer כלומר מי שחי בקרוואן ואז מקבלים עוד סעיף ביטוחי שיכול לעזור למקרה וצריך להיכנס למלון לדוגמא כי הקרוואן בתיקון או צרות אחרות.
הביטוח חובה של הקרוואן הוא בעלות שאינה גבוהה במיוחד- כמה מאות דולרים לשנה אבל העלות של הרכב היא אסטרונומית במיוחד מכיוון שאין לנו שום היסטורית נהיגה בארצות הברית. מה שקצת יכול להוזיל את הביטוח זה אם משלמים את הכל במכה אחת ולא בתשלומים אבל ככה או ככה תכינו את עצמכם- זה לא ישראל ועלות של 2000 דולר לחצי שנה זה בהחלט עלות לגיטימית מבחינתם.
גוד סאם (לינק כאן) חוץ מהביטוחי חובה אפשר ומומלץ מאוד לעשות לקרוואן עוד כמה ביטוחים, אנחנו בחרנו בגוד סאם. קודם כל עשינו אצלם את הביטוח שירותי דרך, בחרנו במסלול היותר רחב (Platinum Complete) שעלה 120 דולר והיה מאוד משתלם, כבר השתמשנו בו פעמיים והעלויות שהיינו משלמים ללא הביטוח היו גבוהות בהרבה מ 120 דולר. שירותי הדרך כוללים בעת ובעונה אחת את הרכב הגורר ואת הרכב הנגרר על אותו ביטוח ולא צריך לעשות לכל אחד מהם ביטוח בנפרד.
הביטוח השני שעשינו בגוד סאם הוא ביטוח שנקרא- Extended Service Plan- והרעיון הוא לבטח את הדברים שנמצאים בתוך הקרוואן כמו מקרר, מזגן, צנרת, תנור, מקלחת וכו' זה ביטוח שעלה לנו 500 דולר לשנה ולפיו אם יהיה נזק לדברים הגדולים בקרוואן אז נהיה מכוסים על ידי גוד סאם, למזלנו עדיין לא היינו צריכים להבין איך זה עובד אבל היה נראה לנו כמו ביטוח שנכון לעשות כי כל תיקון הכי קטן בקרוואן עולה הרבה מאוד כסף. הציעו לנו עוד כול מיני תוספות כמו צמיגים (שדווקא צמיג אחד כן החלפנו בפועל) אבל החלטנו לוותר.
קצת על מנויים:
חוץ מהביטוחים עשינו גם מנוי של גוד סאם, בעלות של 30 דולר לשנה הפכנו לחברי מועדון שלהם ובתמורה מקבלים כל מיני הנחות והטבות כמו לדוגמה ברכישת ציוד מ-camping world, הנחות על דלק ומילוי גז בתחנות של - fly J אבל בעיקר זה החזיר את עצמו ב-2-3 קאמפים שישנו בהם ולהם שיתוף פעולה עם גוד סאם ולכן קיבלנו 10% הנחה.
![טיול קרוואנים משפחתי בארצות הברית, כל מה שצריך לדעת לפני שיוצאים לדרך- מנוי שנתי של אמריקה דה ביוטיפול](https://static.wixstatic.com/media/e58d1a_aefcbd52cbad4169ac152a673ef2a306~mv2.png/v1/fill/w_517,h_328,al_c,q_85,enc_auto/e58d1a_aefcbd52cbad4169ac152a673ef2a306~mv2.png)
המנוי של הפארקים הלאומיים של ארצות הברית נקרא- America the Beautiful Pass ולדעתנו זה מנוי חובה למי שמטייל בארצות הברית, אחרי הכל אנחנו מגיעים לראות את הפארקים הלאומיים ועבור 80 דולר מקבלים כניסה חופשית לכל הפארקים הלאומיים בכל המדינות למשך שנה וזה מאוד מאוד משתלם כי כל פארק עולה סביב ה-30 דולר ככה שמשלושה פארקים כבר מתחילים לחסוך. את הכרטיס פשוט קונים במרכז המבקרים של הפארק הראשון שמגיעים אליו, יש בכולם וזה מאוד פשוט וקל, לא צריך לקנות או לארגן שום דבר מראש.
קוסטקו- המנוי של קוסטקו הוא די משתלם למי שמגיע לתקופה ארוכה, למנוי יש שני חלקים- קניות ודלק וכל אחד מהם עולה 50 דולר לשנה. המנוי מאפשר לקנות בסופרים שלהם הפזורים ברחבי ארצות הברית ולמלא דלק ופרופן בתחנות הדלק שלהם. למי שלא מכיר זו רשת ענקית שדוגלת בקניות בכמויות גדולות ובמחירים נמוכים יותר ממקומות אחרים וגם הדלק הוא זול יותר, צריך לשים לב פה שיש כאן קטע עם הכרטיס אשראי ואם הבנו נכון כרטיס אשראי בינלאומי תופס רק ויזה אז חשוב לבדוק מראש.
גוגל פיי- התלבטנו הרבה איך לעשות טלפון ואינטרנט כאן בארצות הברית ויש מספר אופציות אנחנו בחרנו בחבילה הזוגית של גוגל שנותנת לנו שיחות, הודעות ו-100 GB בחודש (וכאשר זה נגמר יש עדין אינטרנט רק מאוד איטי) ועד כה זה מספק אותנו ומחזיק לנו את כל האינטרנט שאנחנו צריכים, האופציה האחרת היא לעשות בנוסף לטלפון אינטרנט לוויני בנפרד או משהו אחר בסגנון. המחיר של גוגל פיי לא נמוך, אנחנו משלמים 130 דולר בחודש על התענוג ובכלל מחירי הסלולר והאינטרנט כאן מפתיעים לרעה, הנה משהו שהוא זול בהרבה אצלנו בישראל לעומת ארצות הברית.
שירותי טלפון של -Visible-מספר חודשים אחרי שהפוסט הזה פורסם אני מעדכן - שגוגל פיי עבד לנו פחות טוב במערב ארצות הברית, היו כמה מקומות שלא היה לנו קליטה טובה בכלל. בדרך פגשנו חברים שסיפרו לנו על חברת -Visible- שמאפשרת שירות טלפון טוב ב 25 דולר בחודש ללא הגבלה, אנחנו לא ניסינו אבל הם ממליצים בחום, מוזמנים לבדוק ולנסות, נשמע בלי קשר כעסקה הרבה יותר טוב מזו של גוגל פיי.
הרווסט הוסט- Harvest Hosts - האמת שזה אחד הדברים המגניבים שפגשנו בו כאן, מדובר במנוי שנתי שעולה 99 דולר, אם נכנסים דרך הלינק כאן אז אמורה להיות הנחה של 15 דולר, בעצם מדובר בגוף שמרכז מאות חוות, יקבים, מבשלות בירה, מוזיאונים וגם כנסיות ברחבי ארצות הברית שמאפשרות להחנות את הקרוואן ללילה בשטחם בחינם, הרשת רק מבקשת שהלינה תהיה ללילה אחד בלבד ושבמהלך השהייה נרכוש משהו מהמוצרים המקומים בעלות של בערך 30 דולר. אנחנו ביקרנו כבר במעל 10 מקומות והייתה לנו חוויה מאוד מאוד טובה ואותנטית שאפשרה לנו להיכנס לעוד חלק מהחיים באמריקה וגם לטעום יין, בירות, גבינות מקומיות ומעולות, האנשים היו מאוד נחמדים ואלו אחלה עצירות לאורך הדרך, אנחנו ממליצים בחום גדול.
בדומה להרווסט הוסט יש גם את BoonDockers Welcome שאם אנחנו מבינים נכון היום עושים שיתוף פעולה מלא עם הרווסט הוסט, גם זה מנוי שב- 50 דולר מאפשר חנייה חינם לילה בבתים פרטיים של אנשים ברחבי ארצות הברית, לנו זה היה נראה טיפה פחות ולכן לא עשינו את זה אז אנחנו לא יכולים להמליץ ממקור ראשון אבל עוד אופציה לישון בחינם לאורך הדרך.
ספיישס סקייס- SPACIOUS SKIES CAMPGROUNDS - לינק כאן- אם אתם מטיילים במרכז/ צפון מזרח ארצות הברית אנחנו ממליצים להכיר את רשת הקאמפים שלהם שהיא ברמה מאוד גבוהה ומאוד מותאמת לילדים. אנחנו היינו בשלושה קאמפים שלהם והייתה לנו חוויה מאוד טובה. לא עשינו מנוי כי לפני שהגענו לקאמפ הראשון לא חשבנו שיצא לנו להגיע אליהם שוב אבל בפועל הם היו לאורך הדרך במקומות מאוד אסטרטגים ולאור החוויה החיובית עם הילדים החלטנו לחזור, בדיעבד כן היינו עושים את המנוי שלהם.
קצת על אפליקציות:
אול טריליס- Alltrails- אפליקציה שאנחנו מאוד אוהבים שבעצם נותנת סקירה נהדרת של שבילי טיולים בכל ארצות הברית, האפליקציה מציגה מפה של השביל, רמת קושי, זמן הליכה, תגובות של אנשים אחרים שעשו את השביל והציון שהם נתנו לו והכל לפי המיקום שלכם ולפי כל אזור ג"ג בו תבקרו. לנו זה מאוד עזר לתכנן טיולי יום קצרים וארוכים עם הילדים גם בצורה ספונטנית באותו היום וגם בתכנון מראש, יש מבחר מאוד גדול והאפליקציה עוזרת לתכנן ולדייק. יש מסלול באפליקציה בתשלום אבל בתכלס אין בו צורך אנחנו משתמשים בחלק החינמי של האפליקציה ויש בה כל מה שאנחנו צריכים.
אפליקציות שעוזרות למצוא מקום לשינה Campdien ו- The Dyrt- אולי צריך להחשיב את שני אלו כמנויים כי הם עולים כסף לשימוש שנתי ויש בהם סקירה והמון מידע על כל מיני קאמפים לאורך הדרך, אנחנו לא משתמשים בהם בפועל ולא מצאנו עד עכשיו צורך אמתי בהם אבל הם מאוד מוכרים ויש פה המון אנשים שמסתמכים רק עליהם אז ראינו לנכון לציין.
אפליקצית iOverlander - עוזרת למצוא מקום לעצירה לילית בחינם, לאתר מקומות שאפשר לרוקן בהם את הביוב או למלא מים. אנחנו משתמשים באפליקציה שלהם במסלול החינמי לעיתים רחוקות, הממשק עצמו לא משהו אבל זה עושה את העבודה שנתקעים ויש להם סקירה מטורפת של מקומות, שווה להכיר ולנסות.
יצא לנו להשתמש גם לא מעט ב- recreation.gov שזו אפליקציה מאוד נוחה שאפשר למצוא בעזרתה קאמפים לאורך הדרך, להזמין אותם ואולי היתרון הכי גדול שלהם זה שאפשר לשים התראה שאם מתפנה מקום הם שולחים חזרה מייל. האפליקציה חינמית ובעצם הם עובדים עם קאמפים ספציפיים ברחבי ארצות הברית, קאמפים שאין דרך אחרת להזמין בהם מקום בצורה אחרת ככה שהסיכוי שלא תשתמשו באפליקציה הזו הוא מאוד נמוך אבל עשו בה שימוש יעיל תפתחו מספר משתמשים (כל אחד זה מייל אחר) ותכניסו לכם התראות למקרה שקאמפים שאתם מעוניינים בהם מתפנים, לנו זה עבד.
גוגל מאפס- די ברור ומובן מאליו להשתמש בגוגל מאפס בשביל לנווט ברחבי ארצות הברית, הטיפ שלנו הוא להוריד אופליין מאפ לכל האזורים בהם אתם הולכים לבקר, כך אם תגיעו לאזור בלי קליטה עדין תוכלו לנווט בלי בעיות וגם להשתמש באופצית החיפוש (בצורה חלקית אבל מספיקה) ונגיד למצוא תחנת דלק עכשיו באמצע הדרך מה שלא יתאפשר אם אין קליטה ואין לכם אופליין מאפס.
![טיול קרוואנים משפחתי בארצות הברית - ביטוחים, מנויים, ציוד, אפליקציות וטיפים נוספים- כל מה שצריך לדעת בטיול קרוואנים בארצות הברית](https://static.wixstatic.com/media/e58d1a_ab593cd8858b41f6b30d8fc9c1c8613d~mv2.jpeg/v1/fill/w_980,h_737,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/e58d1a_ab593cd8858b41f6b30d8fc9c1c8613d~mv2.jpeg)
ציוד:
את הציוד לקרוואן שלכם תאספו לבטח לאורך הדרך אנחנו לא חושבים שחייבים לקנות את הכל לפני שיוצאים, מעבר לזה שמדובר בהוצאה די גדולה זה גם מאוד מציף ו"הציוד שצריך" הוא בלתי נגמר.
אני מניח שכאשר תקנו את הקרוואן יתן לך הבעלים הקודם שלו גם חלק משמעותי מהציוד שלו ואם לא אז זה שיקול לחשוב עליו. כתבנו כאן מספר דברים שאנחנו חושבים שהם מאוד חשובים ושאנחנו משתמשים בהם בעצמנו את הרוב אפשר למצוא בוולמארט וכנראה שאת כולם תמצאו גם בקאמפינג וורלד אבל אנחנו מצאנו את אמזון כהכי נוח וזול, המשלוחים מגיעים די מהר ולכל מקום בין אם זה דירה, מלון או קאמפ וליד כל מוצר הוספנו לינק לרכישה באמזון, אנחנו משתמשים פה לראשונה בחיינו ב-Amazon Affiliate- אז אם תבחרו להזמין מהלינק שלנו זו גם הזדמנות לסייע לנו במסע שלנו ואמזון (לא אתם) יעניק לנו אחוז מסויים מהרכישה.
לקרוואן יש 3 מערכות מרכזיות וחשובות- חשמל, מים וביוב:
חשמל- את כבל החשמל אתם תקבלו עם הקראוון שלכם שיהיה 30 amp או 50 amp מה שחשוב זה RV Surge Protector- לינק לאמזון כאן מגן מתח החשמל הוא קריטי לקרוואן שלכם ואל תחברו את הקרוואן לחשמל בקאמפ בלי זה כי אם יקרה משהו מבחינת החשמל ואם יעבור זרם גבוה פתאום אז במקום שהקרוואן שלכם יספוג את הנזק אז המגן יספוג אותו. המגן גם יגיד לכם איך שתחברו אותו לחשמל בקאמפ אם יש איזה שהיא בעיה במתח חשמל בקאמפ או שהכל בסדר. אנחנו צירפנו פה את מגן המתח של פוגרסייב בו אנחנו משתמשים ואותו הזמנו מאמזון בעצמנו. מבחינת עלות, המלצות ונוחות מצאנו אותו כהכי טוב ובהרבה, יש כאלו בעלות גבוהה יותר שיש להם עוד כמה גאדטים ויש כאלו שעולים פחות אבל פחות נוחים. ככה או ככה רכשו לכם אחד כזה זה יכול לחסוך מאות של דולרים וצרות במידה ויהיה נזק ללוח האם החשמלי של הקרוואן.
פרט למגן החשמל מומלץ שיהיה מתאם -RV Power Adapter Camper Cord- שמעביר מ-30 ל-50 או להפך תלוי איזה קרוואן יש לכם, לפעמים (אם כי מאוד רחוקות) לא בכל קאמפ יש חיבור גם ל-30 וגם ל- 50, ואז אם אין לכם מתאם אתם יכולים להיתקע, זה לא מוצר חובה אבל נחמד שיש (לנו יש אבל עדין לא השתמשנו בו אף פעם) יש כאן לינק לאמזון. לנו יש גם מתאם מ-15 שזה חיבור ביתי בעצם ל-30 למקרה ונרצה להתחבר לבית של משהו (לא קרה עדין) - יש כאן לינק לאמזון.
מים- את הדרך בה אנחנו מחברים הקרוואן שלנו למים ניתן לראות בתרשים, החיבור כולל מספר חלקים:
![](https://static.wixstatic.com/media/e58d1a_f4b1532763e64c108b935060013f3075~mv2.png/v1/fill/w_980,h_556,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/e58d1a_f4b1532763e64c108b935060013f3075~mv2.png)
קודם כל אנחנו שמים מפצל למקרה ונרצה לחבר עוד צינור (נגיד לניקיון של השירותים) או סתם נרצה שנייה לשטוף ידיים בחוץ. אחרי זה אנחנו מחברים פילטר שינקה את המים, אנחנו משתמשים ב Camco Evo Camper/RV Water Filter לינק לאמזון כאן שראינו שהוא מאוד מומלץ אבל יש עוד כל מיני דגמים וסוגים.
אחרי זה אנחנו מחברים מד לחץ שזה סופר קריטי, הלחץ בקאמפים הוא לא תמיד מותאם למה שהקרוואן שלכם יכול להכיל וזרם חזק מידי פשוט יהרוס לכם את הצנרת לכן Water Pressure Regulator הוא קריטי ביותר- אנחנו מאוד אהבנו את זה המוצג כאן בלינק לאמזון אבל יש כאלו פשוטים יותר וזולים יותר- ללחץ המים יש השפעה על המקלחת לכן כן מומלץ ללכת על אחד טוב שמאפשר לכם לכוון בעצמכם את הלחץ המקסימלי המתאים לקרוואן שלכם ולא ללכת על נגיד 40 קבוע שהוא יותר זול אבל לא מאפשר לכם לעשות שינויים.
אחרי זה מחברים את הצינור, גם כאן יש מלא אופציות אבל ה- zero-G 4001-25 8 Inch by 25 Feet Lightweight - מוכיח את עצמו כמאוד נוח במיוחד במזג אוויר קר, הוא לא קופא ומאוד נוח לקפל ולפרוס אותו כל פעם מחדש כי הוא גמיש ורך, לינק לאמזון כאן ובסוף הצינור שמים מתאם 90 מעלות לפני החיבור לקרוואן עושים את זה כי אחרי המון פעמים שמחברים ומנתקים את הצינור החיבור של הקרוואן יכול להיהרס אז מתקינים 90 מעלות קבוע על הקרוואן ומחברים ומנתקים את הצינור ממנו בכל פעם, ככה אם יהיה בלאי הוא יהיה ל-90 מעלות ולא לחיבור עצמו בקרוואן.
![](https://static.wixstatic.com/media/e58d1a_5d410ddc184543df9c5f1dfe767e9d54~mv2.png/v1/fill/w_980,h_569,al_c,q_90,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/e58d1a_5d410ddc184543df9c5f1dfe767e9d54~mv2.png)
ביוב- מערכת הביוב היא לא משהו שתמיד נעים להשתמש בה - אבל אם הציוד שלכם איכותי הפעולה עוברת בלי תקלות מיוחדות, אנחנו מאוד מרוצים מהסט- Camco RhinoFLEX 20- לינק לאמזון כאן
עוד ציוד כללי שאנחנו עושים בו שימוש:
מעצור לגלגלים ששמים בין שני הגלגלים של הקרוואן שלא יברח לו בטעות שהוא לא מחובר / מונע X-Chock Wheel Stabilizer- לינק לאמזון כאן
דבק לאיטום לגג ולסלייד- הכי מומלץ זה- EternaBond White Mobile Home RV Rubber Roof Repair- לינק לאמזון כאן רק שימו לב שזה סופר חזק והוא לא יורד או לפחות לא יורד בלי לעשות נזק למה שהורדתם אותו ממנו אז לפעול בקפידה ובחוכמה.
חלודה ושימון- CorrosionX - עשה לנו עבודה מאוד טובה- לינק לאמזון כאן
פלס- אם אתם בדרכים עם טרוול טריילר אז כנראה שאתם צריכים פלס, ככה תדעו שאתם מחנים באופן ישר גם קדימה ואחורה וגם לצדדים, חשוב להיות ישרים גם כי זה משפיע על המקרר שלא יעבוד בזוויות מסויימות וגם כדי שיהיה לכם נוח ונעים לשהות במקום, אנחנו בודקים בכל קאמפ עם פלס אם אנחנו ישרים ומתקנים בהתאם. בתחילת המסע קנינו פלס בוולמרט שעלה לדעתי 10 דולר, אנחנו קנינו - HART 24-inch Aluminum I-Beam Level with אבל יש כמובן עוד כל מיני סוגים וחברות וזה לא כזה משנה, תקנו מה שזול ומה שיש.
חוץ מזה קנו איזה דלי קטן בוולמרט ואם אתם מחנים למספר ימים במקום שאין בו חיבורים לביוב שימו את הדלי בכיור, עשו עליו את הכלים ואז שפכו בחוץ זה יעריך לכם מאוד את הזמן שאתם יכולים להיות בלי לרוקן את הביוב.
קנו קופסא קטנה עם פיוזים ב-'אוטוזון' לא בהשקעה גדולה כי חשוב שיהיה ושלא תיתקעו כשישרף לכם אחד.
יש מכשירים למדידת לחץ האוויר של הגלגלים ב-'אוטוזון' שהם מאוד זולים וקלים לשימוש, אומרים שצריך לפני כל נסיעה לבדוק אבל אנחנו בודקים פעם ב 2-3 נסיעות זה מאוד חשוב כי אם יש בעיה בצמיג אז התפוצצות צמיג בדרך תעשה נזק אדיר לעומת מילוי אוויר או החלפת צמיג.
כלי עבודה תמיד טוב שיש , אין לנו המלצה על רשימת קניות מראש אנחנו קונים לאורך הדרך כל פעם מה שאנחנו צריכים ויש לנו עכשיו סט כלים חמוד ביותר.
בטריה/ גנרטור- אם אתם בטרוול טריילר או בפיפט וויל אז בגדול אם אתם לא מחוברים לחשמל כנראה שהבטריה שלכם תחזיק לילה אחד בלבד שזה אחלה אבל די מצמצם לכם את האפשרות לשהות במקום בלי חיבורים ליותר מלילה אחד שזה יכול להיות בהחלט נחמד וגם להוזיל לא מעט מהעלויות, רוב האנשים קונים גנרטור אבל גנרטור חדש וטוב עולה מאות דולרים והאמת שיש אופציה נוספת שחשוב לציין, אפשר פשוט לקנות בטריה נוספת שלא חייבת להיות עכשיו ברמה יותר מידי גבוהה ולחבר אותה לבטרייה הקיימת שלכם וככה תוכלו להכפיל את זמן השהות ללא חיבור לחשמל לשתי לילות ואולי אפילו אם לא קר ואתם לא מדליקים את החימום לשלוש לילות, זה יהיה לחלוטין מספק ויאפשר לכם גמישות הרבה יותר גדולה מבחינת חניות זולות ללא חיבורים. אנחנו לא עשינו לא את זה ולא את זה אבל היום, בדיעבד בהחלט הייתי מכוון בתחילת הטיול ללקנות בטריה נוספת, יש כאלו שעולות 100 דולר ויש כאלו שאפילו פחות וכן הייתי משלם לאיש מקצוע שיחבר את שתי הבטריות יחדיו למרות שיש ביוטיוב הסברים לאיך לעשות את זה ואז בסדר גדול של 200 דולר (עבודה ובטריה) לכול היותר אפשר לסגור את הפינה וזה ישתלם ויחזיר את עצמו די מהר, הרבה מהקאמפים בלי החיבורים עולים משמעותית יותר זול מהקאמפים עם החיבורים.
טיפים על קאמפים ומקומות שינה לאורך הדרך:
אנחנו מאוד אוהבים את ה- State Parks מצאנו אותם יפים, נעימים, נוחים ומאפשרים בעלות יחסית נמוכה (20-40 דולר) חנייה לילית עם חיבורים מלאים או לכל הפחות חשמל ומים ויש ביוב מרכזי.
כשאנחנו בונים מסלול אנחנו קודם כל בודקים איזה סטייטס פארקס קרובים לדרך שלנו. לכל מדינה יש אתר של הפארקים שלה והאתרים מאוד נוחים עם מפה אינטראקטיבית שמציגיה איפה כל פארק נמצא, באיזה ניתן להחנות עם הקרוואן לילה לפי אורכו, כמה זה עולה, איזה סייטים פנויים וכו' הרבה פעמים אם לא מדובר בסופש אז הסטייט פארק גם יהיה פנוי יום או יומיים לפני ככה שזה די נוח.
ריכזנו לכם כאן את האתרים של הסטייטס פארק שאנחנו נעזרנו בהם עד כה שיהיה לכם יותר קל:
ניו מקסיקו- https://newmexicostateparks.reserveamerica.com/
צפון קרולינה - https://northcarolinastateparks.reserveamerica.com/
וירג'יניה- https://reservevaparks.com/Web/Default.aspx
ויש עוד, לכל מדינה יש אתר משלה פשוט כתבו את שם המדינה ו- State Parks
חוץ מזה אנחנו משתמשים הרבה בגוגל מאפ, פשוט מסמנים אזור ספציפי שבו רוצים לשהות כותבים RV CAMPGROUND ומופיעות עשרות אפשרויות. אנחנו עושים סלקציה לפי מיקום וציון שהם קיבלו ואחרי זה נכנסים פנימה ובודקים את המחיר ואיך המקום נראה ואז בודקים זמינות באתר או פשוט מתקשרים, לא יצא לנו עדין שנתקענו ורוב מכריע של הלילות אנחנו לא מזמינים הרבה מראש.
מוזמנים ליצור קשר עם שאלות ותהיות, מקווים שטיפת הידע שצברנו תסייע לכם לאורך המסע שלכם.
コメント