top of page

המדריך לטיול קרוואנים משפחתי בארצות הברית- תקציב או כמה זה עולה בעצם

עודכן: 4 בינו׳

כל כך הרבה שאלות קיבלנו בשנה האחרונה בנושאי תקציב ועלויות, השאלה שהכי חוזרת על עצמה היא כנראה כמה עולה טיול קרוואנים בארצות הברית וזה באמת נושא שיש בו הכי מעט אינפורמציה ברשת בטח ובטח בעברית ואנחנו בהחלט יכולים להבין למה, מצד אחד זה נושא מאוד רגיש ואנשים נוטים לא להגיב באורח רוח בין אם המסע יקר מידי לדעתם או זול מידי לדעתם, איך שלא נסובב את זה נראה שקשה לצאת משיתוף הנושאים הכלכליים בטוב, לא יודע למה זה אבל הנושאים האלו גורמים לאנשים להגיב לפעמים בצורה לא מידתית. מצד שני מאוד קשה לעשות השקה מתקציב של משפחה אחת לתקציב של משפחה אחרת, יש כל כך הרבה משתנים, כמה אנשים, זמן ואיפה מטיילים, באיזה גיל הילדים, איזה אורך חיים אתם בוחרים, כמה נוסעים וזזים ממקום למקום, כמה אטרקציות עושים, האם אוכלים בחוץ או מבשלים ועוד כל כך הרבה גורמים כמו קניות, בילויים, מתנות ועוד. חשוב לזכור ששנה זה הרבה זמן ויש הוצאות של חיים רגילים ולא של "טיול" קלאסי כמו ללכת להסתפר, לקנות לילדים נעלים ובגדים כי הם גדלים, חיתולים, מוצצים, כובעים, בקבוקי מים, ציוד לכביסה, חומרי ניקיון, מגבות, כלי מטבח, כלי עבודה ועוד ועוד ועוד, ההוצאות "הקטנות" הרבה פעמים מצטברות לסכומים גדולים והקמת הבית בקרוואן דורש עלויות לא קטנות בכלל במיוחד אם לא קיבלתם הרבה מהבעלים הקודמים ו/או יש לכם סטנדרט מסוים בתחומים שונים ומגוונים.


ולמרות שהיו לנו תהיות האם לכתוב את הפוסט הזה החלטנו כן ללכת על זה ושאולי זה יוכל לעזור למשהו.י אי שם שמתכננים את המסע שלהם..


המדריך לטיול קרוואנים משפחתי בארצות הברית- תקציב או כמה זה עולה בעצם

אחד המדדים הכי משמעותיים לדעתנו שחשוב לקחת בחשבון הוא אלמנט הזמן, ככל שמטיילים יותר זמן וכלל שנמצאים יותר זמן באותו מקום העלויות יורדת, זה משהו שחשוב לזכור, בין אם מדובר במסע בקרוואן או לא, הרבה פעמים במסע גם אם הוא ארוך יכולה להיות תחושת בהילות שצריך לזוז ולראות ולהספיק ועוד מקום ועוד פארק ולפעמים זה יהיה מיותר, הרבה פעמים יש עוד כל כך הרבה מה לעשות, לראות ולחוות במקום בו אתם נמצאים ואפשר לגמרי לוותר על עוד מקום חדש וזה גם מאוד יעזור בעלויות שלכם.


בקשר לתקציב שלנו חשוב לציין ולהבין את אופי הטיול שלנו, אנחנו תיעדפנו אטרקציות חינמיות, העדפנו לטייל ברגל ולהיות בטבע וזה מה שרוב הזמן עשינו, אם הגענו לעיר או למקום עם הרבה אטרקציות עשינו החלטה מושכלת שאנחנו בוחרים רק דבר אחד, בסיאטל הלכנו רק לאקווריום, ביוסטון רק למוזיאון החלל, בפורטלנד רק למוזיאון המדע וכו' ניסינו לגוון כמה שיותר וכמה שפחות לחזור על עצמנו וזה מאוד עזר בחוויה והבחירה באטרקציה מרכזית אחת עזרה להוזיל את העלויות כי בהחלט אפשר לקפוץ בין אטרקציות בלי סוף בערים הגדולות והעלויות יהיו מאוד גדולות.


אוכל- מהר מאוד הבנו שהאכילה בחוץ לא עובדת לא מבחינת תקציב ולא מבחינה בריאותית, מהר מאוד עברנו לבישול ב- 99% מהזמן, אם אתם הולכים לאכול הרבה בחוץ תכינו את עצמכם לעלויות גבוהות מאוד, אנחנו השתמשנו בארוחות בחוץ כבילוי מיוחד, אהבנו מאוד ללכת למבשלות בירה או יקבים (וגם לישון בחלק מהם בחינם דרך הרווסט הוסט) שם גם שתינו וגם אכלנו אבל זה קרה אחת ל.. ניסינו גם להיות פתוחים למטבח המקומי כשיש דברים מיוחדים כמו דיינרים מעניינים או סעודת חג ההודייה, מאכלי ים על קו החוף של מיין ואורגון או בשר משובח בטקסס, מקומות בהם האוכל הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה והמסע במקום ואפשר גם לראות הלימה בין המקומות האלו ותקציב המזון שלנו וכך לדוגמא טקסס הייתה המדינה בה הכי הרבה אכלנו בחוץ וזה החודש שבו סעיף המזון היה הכי יקר ובפער. חוץ מזה אכלנו פה ושם ולעיתים באמת רחוקות בבית קפה או במסעדה, הזמנו פיצה וכו' אבל באופן יחסי מעט מאוד והרבה פחות ממה שהיינו רגילים בארץ.


שינה- אנחנו תיעדפנו לישון בקאמפים מסודרים על פני חניות חינמיות לאורך הדרך, זו הייתה העדפה שלנו גם מבחינת הביטחון עם הילדים וגם מבחינת העובדה שאנחנו אוהבים להיות כמה ימים בכל מקום, זה לא אומר שלא ישנו במקומות חינמים אבל באופן יחסי עשינו זאת מעט מאוד, אם אתם הולכים לישון הרבה על הדרך אז יהיה לכם פה חיסכון יפה וזה סעיף שלגמרי אפשר להוריד בו מהעלויות שלנו.


ביטוחים- אנחנו שילמנו הון על ביטוח הרכב, ממה שאני מבין הביטוח נקבע על פי המדינה -סטייט שבה אתם עושים אותו או במונחים אחרים איפה הכתובת הקבועה שלכם שאתם מציגים לרשויות, שלנו הייתה בניו ג’רזי ונראה לי שזה אחד המקומות היקרים בארצות הברית בנושאי ביטוח אז יתכן שאתם יכולים להוזיל לכם עלויות כאן אבל בכל מקרה קחו בחשבון שבגלל שאתם לא אזרחים או תושבים ואין לכם היסטוריה ביטוחית אז העלות תהיה מאוד מאוד גבוהה. חוץ מזה צריך לזכור שאנחנו היינו גם עם רכב וגם עם קרוואן נגרר ולכן היו לנו שני פוליסות, אם אתם עם רכב אחד אז כנראה שתחסכו כאן קצת.


עוד סעיף חשוב הוא האם יש לכם "מזל" או לא, לנו כנראה שלא היה מזל ונדרשנו לבזבז 8000 דולר לאורך הדרך על תיקונים לרכב ולקרוואן (בעיקר על הרכב). זו הוצאה מטורפת שלא תכננו אותה וזה לא נראה לנו סטנדרטי בשום צורה. למרות שכשקנינו בחרנו ללכת על הרכב היותר יקר\חדש מבין האופציות שהיו לנו כנראה שנפלנו פה ופשוט לא נגמרו לנו הצרות. לאורך הדרך היינו ב-9 מוסכים שונים והוצאנו קצת יותר מ 6000 דולר לאורך השנה על תיקוני הרכב שעלה במקור 25 אלף דולר. התיקונים כוללים גם תיקון חוזר לאותה בעיה בהפרש של חודשיים וגם שימשה אחורית שניפצו לנו ברשעות בלילה ממש ביום האחרון שלנו עם האוטו. 2000 דולר הלכו על הקרוואן וזה כולל בטריה חדשה, תיקון והחלפה של התרמוסטט של המזגן, תיקון של הסלייד ותיקון ואיטום של הסלייד והגג. דווקא העלות הזו נראת לנו כן נורמלית והייתי מציע לשים קופה בצד של 2000-3000 דולר למקרה ו.. או אם אתם חוששים שיהיה לכם חוסר מזל כמו שלנו היה אז סכום גדול יותר, בכל מקרה עדיף להיות מוכנים ולא להשתמש מאשר להפך.


נקודה אחרונה שהיא כאילו ברורה מאליה אבל בכל זאת.. התקציב כאן מתייחס לחיים בקרוואן ולא זה לא שקול לחיים במוטלים או דירות, בשבועיים האחרונים שהיינו בלי הקרוואן הוצאנו סכום מטורף גם על שינה וגם אוכל (כי לא היה לנו מטבח ברוב המקומות), בשבועיים האלו הוצאנו 4000 דולר רק על מלונות ואוכל וזאת למרות שניסינו לחסוך, לבחור את המקומות הכי זולים שגם לא היו משהו בכלל ולאכול בפשטות, זה לצערי לא עזר, אם אתם מתכננים טיול ארוך בלי קרוואן אז חשוב שיהיה לכם עתודות גדולות מאוד.לדעתנו וללא צל של ספק זה לא אפשרי מבחינה כלכלית סבירה לעשות מסע כזה ארוך בלי קרוואן והאמת שגם בלי קשר לכסף זה נראה לנו הרבה פחות כיף, נעים ונוח. הקרוואן הוא בית שזז איתכם, לאורך הדרך ומשמש כעוגן, המעבר בין מלונות ודירות הוא קצת מנוכר בטח לילדים אבל גם לנו לגדולים ובסוף אין מה לעשות, אין כמו לחזור למיטה, למקלחת, למטבח שלך בסוף היום.






התקציב שלנו המוצג כאן מבוסס על ממוצע של 8 חודשים בהם חיינו full time בקרוואן, הורדנו מהחישוב את 3 החודשים בהם היינו במרכז אמריקה באמצע המסע וכן את החודש הראשון בארצות הברית בו קנינו את הקרוואן והאוטו וחיינו אצל חברים. התקציב כאן כן כולל את החודש האחרון בו חיינו בקרוואן אבל לא זזנו לשום מקום אלא היינו בחניה חודשית ליד פורטלנד, החודש הזה הוא קצת זול יותר מהחודשים האחרים במיוחד בעליות שינה ועליות רכב.


את עלויות טיול הקרוואנים המשפחתי שלנו בארצות הברית אפשר וצריך לחלק לשני חלקים עיקריים:

עלויות מחייה שוטפות- 5165 דולר בממוצע בכל חודש

עלויות החזקת רכב וקרוואן- 3620 דולר בממוצע בכל חודש

 

מה כוללים עלויות מחיה (צריך לגלול את המסך ימינה ושמאלה בשביל לראות את כל עמודות הטבלה)_ ?

פירוט, דיוק ומידע נוסף

עלות ממוצעת בחודש

סוג ההוצאה

חודש יוני בו ישנו בפארקים הגדולים – הרי הרוקי, גרנד טיטאן, ילוסטאון וגלישר הוא החודש היקר ביותר בסעיף זה עם 1856 דולר. חודש נובמבר בו היינו בורגיניה, דרום וצפון קרולינה הוא החודש הזול ביותר- 1012 דולר ולצידו כמובן החודש בו היינו בחניה חודשית בפורטלנד שעלה 932 דולר אבל זו לא חוכמה.

באופן מפתיע מזרח ארצות הברית הייתה יותר זולה בסעיף כאן וגם פלורידה פרט לאזור הקייז עלויות השינה מאוד זולות.

1366 דולר

שהם 45 דולר בממוצע ללילה

שהות לילית- חנייה בקאמפים לאורך הדרך

חשוב לשים לב אלו עלויות דלק, חניות, כביש אגרה וכו' הוצאות של השוטף והיום יום ולא הוצאות כלליות של החזקת רכב, לא תיקונים, רישום, קניה וכו'

935 דולר

הוצאות רכב בשוטף

 

חודש אפריל כאן הוא כאמור החודש היקר ביותר 2208 דולר, העלות הגבוהה נוצרה מכיוון שזה היה החודש בו חזרנו ממרכז אמריקה והיו לנו כל מיני קניות שהיינו צריכים להשלים כמו נעלים לילדים, בגדים וכו'

בנוסף בחודש הזה היינו בטקסס ואכלנו הרבה בחוץ כחלק מהחוויה של טקסס- היה שווה את זה.

חודש דצמבר בו היינו בפלורידה היה הכי זול 1600 דולר.

1807 דולר

קניות- אוכל, סופר, בגדים וכל מה שקונים לאורך הדרך

כל הכביסות מן הסתם במכבסות על הדרך חלקם בקאמפים וחלקם במכבסות הפזורות ברחבי ארצות הברית.

41 דולר

כביסה

ההוצאה הממוצע כאן היא די מטעה כי בפועל 910 דולר מתוך ההוצאה השנתית שעמדה על 2631 דולר הושקעו ביומים בהם היינו בוורלד דיסני בפלורידה. אם מורידים את ההוצאה הזו אז הממוצע יורד ל 215 דולר, די זול, למי שמתכנן בעיקר לטייל ולהנות מהטבע אז הסעיף הזה שבדרך כלל הוא מאוד גבוהה בטיולים רגילים יהיה די נמוך, כרטיס אמריקאן דה ביוטיפול עולה 80 דולר לשנה ומאפשר כניסה חופשית לכל הפארקים הלאומיים בארצות הברית ויש גם הרבה מאוד אטרקציות חינמיות או זולות מאוד אם יודעים לחפש וגמישים בימים והשעות.

328 דולר

אטרקציות

גם כאן לא מדובר בהוצאות החזקת רכבים אלא הוצאות כלליות כמו שטיפת רכב, החלפת שמן, קניית ציוד שצריך וכו'

272 דולר

ציוד וטיפולים כללים לרכב ולקרוואן וגם ציוד טיולים וקאמפינג

דרך החבילה של גוגל פיי- בדיעבד הייתי מנסה חבילה יותר זולה- אנחנו עשינו את החבילה הזוגית שלהם- 100 GB  לכל אחד וקו טלפון שלנו זה היה חשוב אבל לקראת סוף המסע גילינו שיש אופציה יותר זולה- כתבתי על זה בתור הטיפים.

115 דולר

טלפון ואינטרנט

מעבר לבישול על הפרופין פועל החימום אז אם אתם במקומות קרים אז העלות יכולה להיות גבוהה ואפילו לסיים מיכל בשבוע, מצד שני אם חם אז אפשר גם להיות חודש על מיכל ואולי אפילו יותר.

הפרופין גם מפעיל את המקרר והדוד שאתם לא מחוברים לחשמל.

45 דולר

פרופין (גז) לקרוואן

ביטוח לשנה של כלל

256 דולר

ביטוח בריאות חול

.


מה כוללים הוצאות החזקת רכב (צריך לגלול את המסך ימינה ושמאלה בשביל לראות את כל עמודות הטבלה)?

פערי קניה הם ההפסד שנוצר מהקנייה למכירה- אנחנו מכרנו את הקרוואן ב 20% פחות ואת הרכב ב 34% פחות- יהיה פוסט נפרד על נושאי המכירה

13500 דולר הפסד כללי שהוא שקול ל- 1687 דולר בממוצע לחודש

פערי קנייה

את הרישום עשינו דרך הקמת חברה LLC במונטנה- רשמנו על זה על זה בטור "איך קונים קרוואן" נזכיר שנעזרנו בחברה חיצונית ולכן העלות היחסית גבוהה, מצד שני יש פה חיסכון כי אין מיסוי בכלל במונטנה, כנראה בכל מדינה אחרת אם היינו רושמים את הרכבים שלנו עלות הרישום הייתה מאוד נמוכה אבל המס שהיינו נדרשים לשלם היה עולה על 2300 דולר שהם שווי ערך ל 4.6% מס רכישה

 

2300 דולר עלויות רישום שהם שקולים ל- 288 דולר בחודש

רישום רכבים במעמד הקנייה

העלות הכוללת של כל הביקורים שלנו במוסכים השונים לאורך הדרך, במיוחד עבור הרכב, מיותר לציין שהעלויות פה של תיקונים והחזקת רכב כזה גדול הם אסטרונומית, בנוסף גם העובדה שאנחנו בדרכים וכל פעם מבקרים במוסך שונה לא  תרמה לעלויות הגבוהות וכנראה גם לריבוי התיקונים או שוב פשוט לא היה לנו מזל

8107 דולר שהם 1013 דולר בחודש

תיקונים

הסעיף הזה כולל ביטוח לרכב ולקרוואן סוג של סעיפי החובה של ארצות הברית וגם ביטוח כללי לקרוואן ושירותי דרך- כתבנו על זה בטור של הטיפים אם תרצו לראות, הכנסנו כאן גם עלות קטנה של אחסון הרכבים בזמן שהיינו במרכז אמריקה

5305 דולר שהם 632 דולר בממוצע בחודש.

 

ביטוחים




חלופות ?

העלות הכוללת של החזקת הרכבים שלנו הייתה 28,960 דולר ב-8 חודשים, אם נחלק את העלות הזאת בממוצע גס של 30 ימים בחודש שהם 240 לילות בהם ישנו בקרוואן יצא לנו עלות של 120 דולר ליום וזה כולל את הוצאות התיקונים הגדולות שלנו, אם היינו נדרשים רק ל 2000 דולר תיקונים, נגיד עם רכב אחר אז העלות הכללית הייתה 22,960 שהיא 96 דולר ליום.

אבל גם אם ניקח את העלות שלנו של 120 דולר ליום, האם אפשר למצוא פתרון חלופי משתלם יותר לרכישה של קרוואן רק בהיבט הכלכלי?

כנראה שלא, אתם מוזמנים לנסות ולמצוא חברת השכרה שתשכיר לכם בעלות כזו, חברים שלנו שטיילו במקביל אלינו והשכירו קרוואן לחודשיים שילמו 4500 דולר לחודש שהם 150 דולר ללילה אבל גם אם תמצאו חברת השכרה זולה יותר חשוב לציין שרוב הסיכויים שהמוצר שתקבלו יהיה הרבה פחות טוב, יותר קטן והרבה יותר משומש ממה תוכלו לבחור אם תקנו, הקרוואן שלנו היה עבורנו כמו בית לכל דבר ועניין, הוא היה גדול, יפה, מרווח ובעיקר מקום שהיה נעים להיות בו לתקופה ארוכה ולהתחפר בו גם בימי גשם שלא היה אפשר לצאת החוצה ולכן אני חושב שהשכרה לא תיתן פה מענה מספק מבחינת העלות תועלת. הכל כמובן בהנחה ואתם מגיעים לתקופה ארוכה, מן הסתם אם אתם מגיעים לחודשיים או אפילו שלוש לא הגיוני להתעסק בקניה ובמכירה בעיקר בגלל שזה לוקח הרבה זמן, אנחנו השקענו חודש בקנייה וחודש במכירה.


ומה אם נישן במלונות מוטלים ודירות ?

מהניסיון האישי שלנו בשבועיים האחרונים שעדין היינו עם האוטו אבל בלי הקרוואן זו לא אופציה הגיונית בכלל, אנחנו ממש ניסינו ולא הצלחנו למצוא מקומות זולים ואיפה שכן מצאנו סביב ה 100 דולר ללילה הרמה הייתה מאוד נמוכה ולא נעימה, בנוסף אם זה מלון או מוטל אז גם אין מטבח מה שאומר יותר לאכול בחוץ וזה מוסיף עלות מאוד משמעותית.

חוץ מזה וגם אם בדרך קסם תצליחו למצוא דירות או מלונות ברמה שיקבלו אתכם ב 100-120 דולר לילה עם מטבח ותנאים טובים עדין תצטרכו לשכור או לקנות רכב ולכן גם פה לא רואה איך עושים את זה בעלות כזו, התקווה שלי היא שלכם יהיה הרבה יותר מזל עם הרכב שתקנו ושהוצאת הרכב שלכם יהיו הרבה יותר סבירות, נגיד 2000 דולר לתקופה מה שיוביל לעלות יומית של פחות מ-100 דולר ליום שזה ממש אחלה. אני גם כולי תקווה שתצליחו למכור את הרכב בהפסד נמוך יותר, אנחנו קנינו ב 25, רצינו למכור ב 20 ומכרנו בסוף ב- 16.5 (כתבנו תור בנפרד על תהליך המכירה) וגם פה עם קצת יותר מזל היה אפשר לחסוך עוד סדר גודל של 15 דולר ליום.

מצד שני אולי תלכו ליותר אטרקציות, תאכלו יותר בחוץ או תקנו דברים לאורך הדרך ותהיה לכם עלות מחיה גבוהה יותר, הכי חשוב לבוא עם אורך רוח, להשאיר קופה קטנה בצד למקרה ו.. ולנסות להכין תקציב ביתר ולא בחסר, עדיף לתכנן על תקציב גבוה יותר ולהנות מהחיסכון מאשר להפך, אצלנו רוב התיקונים היו באפריל וההפסד במכירה היה בספטמבר, אלו תקופות שמצאנו את עצמנו פתאום בחוסר של אלפי דולרים לא מתוכננים וזה היה לא פשוט.


מאיפה הבאנו את הכסף ? 

אז המסע שלנו לא היה ספונטני, לא קמנו יום בהיר אחד והחלטנו שאנחנו הולכים על זה, את הקונספט תכננו לפני הרבה הרבה שנים אי שם בשנת 2016 שחזרנו מהודו ידענו שהמסע הבא יהיה סדר גודל של שנה עם ילדים בקרוואן והיעד יהיה ככל הנראה ארצות הברית (או אירופה או אוסטרליה) וחסכנו, שמנו בצד 3500 שקל בכל חודש במשך 6 שנים ויחד נוצר לנו סכום יפה מאוד של 252 אלף שקל. במזל שהיה הפעם לטובתנו ניצלנו את ההתחזקות יוצאת הדופן של השקל אי שם ששער הדולר היה 3.2 בשביל לקנות 80 אלף דולר במחיר מבצע הרבה לפני הנסיעה שלנו. באיזה שהוא מקום החיסכון שהיה לנו פה עם המזל של שער הדולר הצטמצם לו בצורה מופלאה עם ההוצאה הלא מתוכננת שלנו על תיקוני הרכבים, אם לא היו בעיות עם הרכב ולא היינו קונים את הדולרים מראש אז כנראה שהיינו יוצאים באותו הסכום, מנפלאות שערי המטבע.


האם זה אפשרי ומתאים לכל אחד ? כנראה שלא, האם זה שווה את זה? כנראה שכן, נסו לחשוב במה אתם יכולים לחסוך בחיי היום יום שלכם, על מה אפשר לוותר, מה אפשר לשים בצד ככלל ברזל ולא לגעת בו הרבה אבל הרבה זמן ולאט לאט יווצר לו הסכום שיאפשר לעשות מסע כזה, החיים בסוף הם סדרי עדיפויות, אוטו חדש, מסעדות ובילויים, עוד כמה בגדים, מחשב חדש, לגור בשכונה יותר יקרה, או עוד חוג, עוד משחק, לקנות עגלה חדשה וכו' אנחנו לא אנשים שעובדים בהייטק, אפילו לא קרוב לזה, ולא הכנסנו משכורות יוצאת דופן, הצלחנו לחסוך גם כשזה היה לא פשוט ובסוף תיעדפנו את מה שיבוא הרבה פעמים על היום יום וככה ולאט לאט זה התאפשר. לצד החיסכון ועם השקעה נכונה בקרנות מחקות ומניות דיבידנד בבורסה הצלחנו גם לייצר לא מעט רווח על החיסכון מה שאפשר לנו להוסיף חודשים נוספים למסע שלנו גם מעבר לתקופה עם הקרוואן.

מאחלים לכולם שפע כלכלי, שתמיד נדע להנות ממה שיש ונוכל כמה שיותר לצאת לדרך, לחוות, לראות ולהיות יחד. מוזמנים לפנות אלינו, ננסה לסייע כמה שאפשר בחשיבה כלכלית ותכנונים קדימה.


המדריך לטיול קרוואנים משפחתי בארצות הברית- תקציב או כמה זה עולה בעצם


Subscribe to our newsletter

729 צפיות

Comments


bottom of page